Walcarka cukiernicza WCG3

Walcarka jest przeznaczona do miażdżenia i rozcierania maku, twarogu, orzechów, migdałów, marcepanu, okruchów wypieków i tp. Ma też zastosowanie w produkcji farmaceutycznej 

Walce granitowe są wykonane z najlepszego czarnego granitu szwedzkiego. Walce posiadają różną prędkość obrotową a także możliwość łatwej zmiany wielkości szczeliny roboczej od 0 do 3 mm. Lej zasypowy, wanna i osłony są wykonane ze stali nierdzewnej. Urządzenie posiada łatwo zdejmowalne wymienne zgarniaki przetartego produktu oraz zabezpieczenie przed pracą przy zdjętym zasobniku. Całość jest posadowiona na kółkach z hamulcami.

  • zasilanie z sieci trójfazowej 400 V, silnikiem o mocy 2,2 kW.
  • długość walców 330 mm; średnica 150 mm.
  • wymiary urządzenia: (W x S x G) 1115 x 885 x 800 mm
  • masa ~ 180 kg.

Wstecz

Galeria